Kind en Ouder Sport Advies Centrum

Contact: 020 - 33 77 136

 
Kind en Ouder Sport Advies Centrum

Kind en Ouder Sport Advies Centrum

Kinderen vinden het doorgaans leuk om te bewegen. Maar wat als een kind niet weet welke sport het moet kiezen? En ouders weten het ook niet? Of een kind beschikt over sportieve talenten die nog niet ontdekt of herkend zijn?


Sportcentrum VU

Sportcentrum VU biedt vanaf 2 februari 2010 een dienst aan die antwoord geeft op bovenstaande vragen. Het Kind en Ouder Sport Advies Centrum (KOSAC) geeft een gedegen inzicht in de motorische kwaliteiten en het eventueel aanwezige sporttalent van een kind.

Deze worden gemeten door middel van een breed scala gevalideerde meet- en testinstrumenten. Op basis van dat gefundeerde inzicht is een gericht advies mogelijk over een passende sportkeuze waardoor de kans op bewegingsplezier, succes en sportief rendement verhoogd wordt.


KOSAC Bundelt

KOSAC bundelt faciliteiten, wetenschappelijke kennis en methoden, onderzoek, topsportondersteuning en talentontwikkeling. Daarmee is KOSAC een belangrijke stap naar een hoogwaardige infrastructuur voor beginnende sporters, talenten en topsporters in de regio Amsterdam. Ouders en kinderen kunnen hiervan profiteren. Maar ook gemeenten en verenigingen hebben profijt bv. omdat KOSAC een bijdrage levert aan de implementatie van het gemeentelijk sport(gezondheids-)beleid of concrete begeleiding aan topsporters en verenigingen biedt.


Neem contact op


Bezoek de "KOSAC" website